Barbequuee!

Idag fyller Alfredo år och det vankas grillfest! Han och Pablo har handlat kött till ett och ett halvt kompani så det känns som uppbäddat för en trevlig kväll!

Har äntligen fixat mig ett amerikanskt bankkonto också, men det är klart att den där dollarn ska ta och springa iväg bara för det, var ju 7kr för några veckor sen!! Inte bara var det billigare, men även lättare att räkna på. Bland det jag gillar absolut mest med USA, eller kanske framförallt Kalifornien, hittills är förresten hur trevliga människor är här. Inte bara det vanliga samspelet mellan människor i allmänhet, men även kundservice och såna saker, märks väldigt väl på bankerna åtminstone. Alltid vänliga leenden och visitkort, men mer om det i något framtida inlägg.

En ny roommate fick vi igår också! En tysk från Hongkong.. eller en Hongkongian(?) från Tyskland.. hmm.. han heter Mark hursomhelst och verkar riktigt trevlig! En Volvo (cab!) har han dessutom så vi ska försöka fixa oss en tripp till San Ysidro imorn vid mexikanska gränsen och handla billiga kläder på en stor outlet där.

På tal om Volvo..


En 240? Det är ju en pansarvagn, förstår inte vad de pysslar med amerikanerna..

Nu är det fiesta! Chao!

Att göra det hemtrevligt för sig...

IKEAsäng, IKEAskrivbord, IKEAbyrå...

Och nu även en lampa, matta och ett påslakan från ovannämnda möbelvaruhus (detta utgör förresten den totala inredningen i mitt rum). Det är nog ändå det bästa stället att handla sånt på även här i USA. Sen förenklar det ju förstås en del att uppbyggnaden ser ut i princip exakt som i Sverige och att man även kan köpa sig en påse Pågens gifflar på vägen ut, nice!

Nu ska det bara upp lite planscher etc. här så börjar det bli ganska trivsamt, kanske t.o.m. lägger upp en bild också, men då måste jag iochförsig städa.. hmm.. får se hur det går med det där.

Såhär ser förresten la casa ut!



Fancy, eller hur?

Nu blir det en sväng in till Aztec Center för lite bowling, ingår i gymkortet (såväl som tennisbanor, klättervägg och badanläggning;))!

Inte helt fel!

5260 Joan Ct. Här bor jag!

Allt gick som planerat så nu har jag och Alex flyttat in i ett hus bara några minuters promenad från campus! Känns riktigt bra so far, bor även två spanjorer i huset och de är riktigt trevliga båda två och om man nu skulle tröttna på någon i huset så är det inga problem att få lite avskildhet (finns 6 sovrum och 4 badrum). Fullsize säng (typ 120cm+) och IKEAmöbler fanns det även i rummen så det var ganska lätt att anpassa sig till det!

Hursomhelst så känns det som att nu börjar det på riktigt lite grann, nytt hus, nytt väder (stormen är över woooo!) och även om det finns en hel del grejer kvar som behöver fixas så börjar ändå ett liv och någon form av rutin att börja formas.

Vi har precis haft en liten minihousewarming med lite trevligt folk och hade tänkt gå på basketmatchen (mellan SDSU's lag och nåt annat), men biljetterna tog visst slut precis innan vi hann få några... blä... Snart är det hursomhelst dags för mer Aztec Nights! Ikväll är det Welcome Back Madness (Sponsored by Woodstock's Pizza), vilket verkar innebära musik, dans, pizza, mekanisk tjur etc, kan nog bli nåt!

Bilder på la casa dyker upp så snart jag orkar! Nu är det partheey!

Coursecrashing, mördarmystik och kanske ett hus!

Igår började vi skolan "på riktigt", eller vi började i alla fall med "enrolling classes" eller "crashing" som det också kallas. Ett hyfsat fungerande system skulle jag väl vilja påstå, inte mycket mer, kanske inte mer än godkänt förresten eller rentav ett minustecken emellanåt.

Det går i alla fall till så att man besöker de kurserna som man vill ta och hoppas på att det finns plats. Som Study Abroadstudent läser man 12 units vilket brukar innebära fyra kurser. Det låter kanske inte jättebökigt, men det innebär ju bl.a. att man får bygga sitt eget schema, man kan få sitta med i kurser man inte ens vet att man kommer komma in på, man behöver signaturer från lärare och och nån chairman för varje kurs och det ska lämnas in och registreras etc.

Lite småbök, men det ska nog gå bra!

Igår var vi på Mystery Murder Dinner här på campus! Riktigt trevlig tillställning, (gratis mat hallå..). Vi satt ner vid fint dukade bord i Montezuma Hall som är en stor sal i något som heter Aztec Center här på campus medan en mordgåta spelades upp i form av teater på en scen och mellan borden där vi satt. Satt även en herre vid ett piano och ackompanjerade föreställningen med stämningsfull musik, coolt!

And the last piece of news! Om inget oväntat dyker upp flyttar jag och Alex in i ett litet trevligt hus (eller ganska stort) imorn precis utanför campus. Inga papper påskrivna än, men det såg riktigt fräscht ut och allt vi behöver fanns där. Bor två spanjorer där nu, men som inte kommit tillbaka för vårterminen än, får bara hoppas att de är trevliga också så kanske man kan damma av och putsa till den gamla spanskan till och med!

Lägger upp två skräpbilder från middagen också.

Tjao!


Mat! Intressant notering: En från personalen berömde vårt bord för vårt
goda bordsskick, tydligen vet inte ohyfsade amerikaner vad som ska
ätas först och när...


Teater under middagen, man fick även gissa vem som var mördaren
efteråt, tror det gick sådär..


Gråa dagar...

Storm of the century har dragit in över San Diego. Vet inte riktigt hur man översätter, men det brukar komma elva inches regn om året här och fyra av dem ska komma den här veckan. Vi snackar dock inget monsunregn utan mer ett skapligt, svenskt spöregn, men det räcker för att gatorna här ska bli översvämmade, det är liksom inte meningen att det ska bli såhär. San Diego är byggt för sol!

Jaja, på fredag eller lördag blir det bättre väder igen som det ska vara här! Den här veckan börjar även kurserna och det innebär också Aztec Nights med en massa roliga events här på campus, Murder Mystery Dinner och Vortex Laser Tag t.ex. låter riktigt värt!

Håller för övrigt på att kikar in lite boenden nu i närheten av campus, men under tiden sover jag några nätter på soffan i Alex lägenhet mitt på campus som han delar med italienaren Luigi (han heter typ så..) och tysken Andres.

Passar på att lägga upp lite fler bilder också, enjoy!

Oj, update i skrivandet stund, knack knack på dörren, Alex öppnar, vem står där? Mr FBI agent! Haha, fan vad coolt! Alex blev uppspelt som ett litet barn! De följde visst upp något knarkspår från en lägenhet i närheten, så är det att bo på Fraternity Row...

Just det, bilder! Lite mer folk den här gången.


Mitt hem den första veckan, småsunkigt jovisst, men tittar man ut genom fönstret ser man havet!


Alex, vansinnigt cool


Madeleine vid La Jolla Cove


Anna på campus


Surferdude Kev som jag hade surflektion med med sin Big Gulpläsk.
(Det är inte i närheten av största storleken förresten.)


En av Alex roommates, Andres står på balkongen i ovädret och tar en
mycket viktig cigg.

That's it for now, nu blir det lite mysLAN här på Fraternity Row, inte mycket annat som lockar för tillfället!

I'm going surfin'! I'm going surfin'!

Eller jag went surfing rättare sagt!

Eller ja, det var väl ganska mycket plask och lek skulle man väl kunna säga.

Hade hursomhelst en surflektion igår med surferdude Kev som jobbar här på hostelet. Det var helt vansinnigt jobbigt, lyckades ta en våg eller två, men till stor del blev man mest översköljd av vågor som hela tiden gjorde att man blev tillbakaputtad mot land medan man var på väg utåt, typ 2 steg framåt och ett steg bakåt, eller mer 10 steg framåt och 9 bakåt. Men det ska göras igen och då ska jag stå! Mer i alla fall!

Tiden verkar ju förresten vara fel på den här bloggen, eller? Igår var alltså lördag, för klockan är 16.30 söndag här..

Ska se om jag kan få upp en bild eller två nu också.. hmm..

Såhär kan Pacific Beach se ut






En solnedgång som är ganska tacksam att ta kort på det där!

Ska försöka få med lite av det trevliga folket här nästa gång! Until then, pusshej!

The american way

Reflekterade lite snabbt över vad jag ätit till frukost de senaste dagarna.

Idag: Tre mackor med jordnötssmör och sylt
Igår: Äggröra, bacon, nån potatisgrejröra, french toast med lönnsirap
Förrgår: Ägg o baconmackvariant, ska dock tilläggas att den åtminstone hade en tomatskiva, nyttigt!

Idag arrangerade skolan en citytour som vi åkte på, känner dock redan att man börjar få lite överblick på staden, men en del ställen har man ju förstås inte sett än, bland annat La Jolla som är strandområdet norr om Pacific Beach där jag är nu. Där skulle jag kunna tänka mig att bo när jag är gammal och rik, eller kanske ännnu hellre ung och rik, men då skulle man kanske inte passa in lika bra. Hursomhelst är det San Diegos grädddhylla och det fanns en hel del ganska hyggliga kåkar där.

Vi åkte även upp till en form av utkiksplats som tydligen är ett känt landmärke i San Diego, det är ett stort vitt kors däruppe som är lite viktigt. Borde jag känna till det bättre och veta vad det heter kanske? Hursomhelst så är det den högsta punkten i San Diego och man kunde verkligen se hela staden och är det riktigt klart kan man se till Mexiko (:O).

Om någon nu mot förmodan skulle börja tröttna på att läsa om hur fantastiskt vackert och storslaget det här så kan jag lova att det kommer bilder snart. Det är bara så fruktansvärt dålig uppkoppling här på hostelet så det segar en hel, men ska gör en liten testuppladdning senare om det går

Nu är jag hungrig, kanske dags att gå ner till köket och koka lite potatis och steka sig en laxfilé..

Eller?

How's it going?

Hey, how's it going?
How are you doing?

Jag har fortfarande inte riktigt fattat hur jag svarar på ovanstående fraser, slängde ur mig ett spontant "How are you doing?" som svar på samma fråga i en surfbutik igår, vilket verkar vara det som är "rätt" svar.

How's it going däremot är jag inte riktigt klok på än, testa att säga det en gång och sen svara likadant, det låter ju puckat, eller? Känner mig dock som en typiskt bortkommen europé om jag svarar "Fine, how are you?" Så nu mumlar jag mest någon blandning och flackar lite med blicken.

Nästa gång jag hälsar på en amerikan ska jag fan vara först att prata så jag får höra vad han/hon svarar!

How YOU doin'?

Dag 1

Har precis spenderat 24 timmar i San Diego och det kännns som att det är värdigt ett ganska ordentligt inlägg, men med tanke på energinivå och alerthet vet jag inte riktigt om jag är kapabel att leverera några riktigt högkvalitativa reflektioner så vi tar en snabbresumé av det jag kommer att tänka på nu istället.

Banana Bungalow! som jag bor på första veckan är ett grymt skönt ställe, en smula sunkigt, men grymt skönt.

Svenskar! Många är de som ska plugga på SDSU känns det som, riktigt trevliga människor alla jag mött hittills!

Vatten! Kan man ens få vatten på ett snabbmatställe här? Jag har inte lyckats iallafall.

Stranden! Reser jag mig upp i sängen på morgonen ser man ut över Mission Beach och vågorna som forsar in mot landet. Helt ok.

Kött! En Turkey Sandwich har inte två skivor kalkonkött, den har två högar.

Beer keg! Här ikväll på hostelet, men jag är vansinnigt trött... klockan 19.10, pinsamt, ska försöka gå ner och hälla i mig lite, men en power nap först kan vara på sin plats.

Lite bilder kommer också tids nog, nu håller jag på att somna, pusshejzzzz..zzzzzz..zzz


Macka i Minnesota

San Diego? That's a great city, you're gonna love it there.

Från mannen i customs på flygplatsen, människorna som ska vara så bittra av allt jag hört.. Nu verkade han väl förvisso inte så bitter, men hypen byggs upp konstant! men jag ska inte låta förväntningarna skjuta i höjden, skulle vara lite sunkigt väder när jag kommer dit t.o.m. Kan ju vara totalt piss...

Men ändå!! Nu sitter jag på Minneapolis flygplats S:t Paul och det är två timmar kvar till flyget går mot min slutdestination så peppen börjar smyga sig på:) Jetlaggen också för den delen, vad är klockan? 16.22? 22.22? Tidsuppfattningen domnar sakta men säkert.

Har även spenderat mina allra första dollars på en footlong Roast Beefmacka på Subway, kräkmätt är vad jag är nu, en känsla jag anar inte kommer bli allt för sällsyn i landet där basföda är frityrflott och majonäs. Höll för övrigt på att bli blåst på 40 dollars när jag köpte mig ovansagda macka. Ingen koll har de i Minnesota! Japp, den slutsatsen kan jag redan dra. Hoppas de kan räkna bättre i Kalifornien.

Nu ska jag slå ihjäl den sista tiden här med lite läsning och med att titta på fetton som troligen har ätit några fler footlongs än jag, hihi!

Kommer inte Marshall (HIMYM) från S:t Paul förresten? Kanske kan få syn på honom...

This time tomorrow...

Mindre än åtta timmar till takeoff och inte riktigt klar med packningen, känns som uppgjort för en god natts sömn.

Ok, har jag glömt något?

pass
bokningsnummer
kläder
handduk
lakan
dator
kamera
viktiga papper
mobil
plånbok
necessär
USB-minne
bankdosa
hörlurar
ipod

Det har jag hittills, men det ser ju nästan för lite ut! Tycker det kan vara dags att komma på de där sista grejerna nu isåfall...

Mindre än åtta timmar, gah!

Bokmärken -> Lägg till bokmärke -> Klar

So..

Lite småsjukt känns det fortfarande, surrealistiskt, ogreppbart etc, men på måndag lämnar jag 23 minusgrader, igenfrostade bilrutor och stelfrusna fingrar och åker till San Diego (och ca 20 grader, plus alltså...) i drygt 4 1/2 månad för att läsa en termin på San Diego State University. Utöver det tänkte jag också klämma in lite tid för att sola, lära mig surfa, käka skräpmat, hälsa på mexikanerna och förstås se och uppleva allt annat Kalifornien nu kan tänkas erbjuda!

På den nya, eminenta blogg (för tidigt att säga kanske, men eminent kommer den bli) kommer jag alltså skriva och berätta om allt intressant som händer på andra sidan pölen och självklart slänga upp en del av de miljontals foton jag tänker ta.

Det här ska med andra ord bli en bra blogg, om den nu mot förmodan skulle börja suga får ni säga till. Dock kan det vara ganska svårt att lova hög kvalitet, kvantitet däremot är ju en helt annan sak så härmed tänker jag nu utlova en kvantitetsgaranti genom att utlysa ett Slap Bet!

Vad innebär då detta?

Jo, så fort någon skulle uppmärksamma att jag inte bloggat på över två dagar (jag förbehåller mig rätten att närsomhelst ändra den gränsen) får denne person en gratis slap på mig när jag kommer hem den 27e maj. Bra deal eller hur?

Ok, dags att börja fundera på packningen lite och allt man kan tänkas ha glömt. 6.50 på måndag lyfter planet härifrån Linköping and I'm off!

Välkomna till min blogg!

RSS 2.0