Lina här!!

:D

Kanske inte megajättemycket bloggande de närmaste 12 dagarna.

Pusshej!

Bad Religiooooon!

Skränande Gibson SGs, shorts och sneakers-gitarrsolon, falsk allsång, stagediving, säkert närmare 40 låtar på 90 minuter och allt från små skatekids till riktiga punkrocksveteraner i publiken.

Jepp, nu har jag varit på en riktig punkrockkonsert i Kalifornien, blir en bock på min lifetime-achievementslist nu (ok, jag har ingen sån lista än, men hade jag haft hade det stått med). Grymt röj var det hursom och jag tror Rille och Martin gilllade det med och inte tyckte det var för "skränigt"...

Och lite bilder av mina besökare som utlovat!:


Spännis 1


Spännis 2


Campustour!


Pacific Beach! Tänkte ta en snygg bild på alla tre, gick sådär.


Öl och chill! Martin verkar inte riktigt ha anammat turistleendet, försöker mest se jäkligt hård ut tror jag.


Öl på en bar fick jag också, sneeeaky! Ale House nånting heter stället och det var deras egetbrydga, mycket najs!

Det var allt for now!

(och Lina landar om mindre än två dygn..:))

Tjao!

Höjd medelålder

Besök numero uno!

I torsdags landade Rille och Martin i San Diego, skapligt jetlaggade slocknade de ganska fort i vårt outhyrda rum efter att ha fått i sig lite amerikanskt flott à la Taco Bell. Har hittills hunnit med lite campus-sightseeing, shopping och en del strandhäng. Nu bor de i Pacific Beach där de verkar trivas (av många anledningar), men vem skulle inte göra det?



Blah, tänkte lägga upp lite bilder här, men Internet är megasegt för tillfället så det får bli imorn, sovdags nu!

Natti!

Bra grejer:

  • Lina här om 9 dagar! Blir spring breaksemester med Grand Canyon, Las Vegas och Pacific Beach, såå najs!!
  • Besök av bror med och Bad Religion på House of Blues!!
  • Musik jag hört (brukar höra!) på gymmet/klädaffärer/aquaplex: Offspring, AFI, Muse, Weezer, Sublime, Blink 182, All-American Rejects etc. Är verkligen omgiven av musik här som jag annars bara hör uppe på mitt rum hemma i Sverige, det här vill ja ta med hem!
  • 12 glazed donuts för $2,98 på Food4Less... ganska ambivalent till att det hör hemma på den här listan dock.
  • http://www.weather.com/weather/tenday/USCA0982?from=today_topnav_LivingSmart
Ad interim och allt såntdär!

Hej!

Lunch med Preacher Tom

På vardagarna springer man runt en del själv på campus, det finns nog inte någon som har ett schema som är den andres likt så de dagar jag äter lunch på campus blir det oftast själv. Just att äta ensam tycker jag kan vara lite småtrist, men här på skolan är det alltid så mycket liv och rörelse så det känns helt lugnt. Vid Aztec Center mitt på campus där de har en foodcourt har de även en liten scen där det spelar band ibland så man får alltid någon form av underhållning.

Och när vi ändå är inne på underhållning...

Jag har ingen riktig koll på hur stor andel av amerikanerna som kallar sig kristna och troende, men det lär ju vara betydligt fler än i Sverige. Att tro på Gud och "God bless America" etc. är mer norm här, men det är väl inget speciellt underhållande med det.

Vad som dock kan vara ganska underhållande och som är ganska vanligt förekommande här är alla olika preachers (eller vad man nu ska kalla dem). Folk som går på campus (eller någon annan offentlig plats) och gapar högt och predikar om hur Jesus dog för våra synder, att evolutionen är en lögn och vi är syndfulla människor etc.

Igår tog jag mig min lunchmacka och satte mig och lyssnade lite på den här mannen.


Tom hette han visade det sig och han åkte runt i hela landet och talade/gapade på olika universitet om kristendom och hur evolutionen inte var möjlig. "Look at these tiles!!" ropade han och pekade på marken. "If there is a design, there HAS to be a designer!"

Bredvid mig stod en kille med något mer ateistisk livsåskådning och frågade ut honom lite grann och visst kom han faktiskt med en del vettiga svar. Bland annat kom tydligen hönan före ägget i alla fall för Gud skapade inga ägg... Senare hade ateistkillen lektion så då fick jag ställa lite frågor till honom så att han kunde predika vidare med fortsatt stort engagemang. Efter lite väl mycket manisk ögonkontakt blev det  dock lektiondags för mig med.

Intressant var han hursomhelst, en smula fanatisk, självklart, men efter att ha lyssnat ett tag han ju i alla fall inte tokigare än vad jag tyckte först, lunchunderhållning om inte annat.

Tjockislogik

Tror jag skrev för ett tag sen att en vanlig cheeseburgare på McDonalds kostar $1,39 och en dubbel $1,19. Ganska intressant tycker jag, men det verkar visst vara någon sorts logik de kör med där.

Jag har sprungit förbi några gånger efter skolan och tagit mig två dubbla cheeseburgare och så vatten till det, billigt och man blir hyfsat mätt. Blev sugen på en iste idag istället så jag kollade efter det lägsta priset, vilket jag antog skulle vara minsta storleken (ingen normalviktig människa behöver mer än en liten dricka i USA...). 1 dollar, värt!

"Hi! I'd like two double cheese and a small ice tea please."

"Ok, the small ice tea?"

"Yeah, it's one dollar, right?"

"Ah, well the extra large is the same price."

...

"Uhm, well, whatever then!"

Hon langade i alla fall fram en mugg närmare 1 liter i storlek och mina två dubbelcheese, ett mål som alltså är billigare än en två vanliga burgare och en liten dricka.

Istet var förresten ganska äckligt så jag drack en femtedel ungefär och slängde resten.

Det är nåt som känns tokigt här...

RSS 2.0