HEJ DÅ!

Väskan är packad, jag har fått min deposition, taxi till flygplatsen är bokad. Förutom lite småplock som ska göras så blir det nog att rulla tummarna en del nu, hoppas att jag blir lite trött så jag hinner ta en rejäl nap innan planet går, för någon rejäl nattsömn tänker jag inte försöka mig på. Planet går 6.25 så jag åker härifrån 4.30. Landar runt 16 på torsdag i Linköping!

Så nu har jag 13 timmar kvar i San Diego, sen åker jag härifrån! Ifrån sol, surfshorts o tanktops, stora amerikaner, stora hus, stora bilar, snabbmatsställen i varenda gathörn, budweiser, idiotiska banksystem, dyra mobilabonemang, flaskvatten, grym shopping, bästa gymmet, härliga människor, 6-filiga motorvägar, 1l läskmuggar...

...och hem till familj, vänner, Lina, normalstora bilar, svensk sommar, ostabilt väder, bara strumpor inomhus, grovt bröd med ost som man hyvlar, lugna landsvägar, potatis, dyra kläder, sitta på altanen och säga "Vilken kväll va?", dricka vatten ur kranen, lyssna på musik i ett par ordentliga högtalare, godis med mer smak än färg, öl som smakar öl...

Ska bli riktigt skönt ändå!

Nu ska jag koncentrera mig på mitt tumrullande ett tag här, sen syns vi hemma i Sverige!

En dag på Six Flags

Filmat av Mark Delecate http://www.youtube.com/watch?v=s6R-YDkWi-c

För övrigt drygt 3 hela dagar kvar i San Diego, lite märkligt, men jag måste nog nästan komma hem först för att kunna reflektera lite över allt. Just nu tänker jag mest på allt som ska fixas o packas etc. innan jag åker, men på det stora hela känner jag mig faktiskt ganska klar, att jag har hunnit med det mesta jag vill göra, även om det fortfarande säkert finns 1000 grejer kvar... Men tills vidare!

School's out!

Jepps, min sista final exam avverkades idag och skolan är nu officiellt slut! Kanhända att det kommer ett längre inlägg framöver med tankar och intryck, vilka erfarenheter jag tar med mig blabla, men jag känner mig inte tillräckligt djup för det just nu. Kanske vore det lättare att skriva när man är hemma i Sverige och fått lite perspektiv på saker och ting?

Huuursom, nu blir det Six Flags, sola och lite shopping de sista dagarna här i San Diego.

Sen kommer jag hem!

Sista rycket (och vilket ryck...)

Man gnällde ganska ofta i gymnasiet på att ALLT skullle göras i slutet av terminen. Ja, så är fallet här också, fast på ännu kortare tid.

Mina kurser är ändå inte så fasligt betungande, har inte haft så många inlämningar etc. men helt välplanerat känns det ju inte med en final exam på lördag, två på måndag och en på tisdag. Särskilt med tanke på att jag nu inte haft något prov på ca två veckor, bra sätt att sprida ut arbetsbördan menar jag. Hursomhelst så är det det sista som händer i skolväg, sen är det slut... en veckas softande efter det, med förhoppningsvis en sväng till Six Flags och sen... ja då är det verkligen slut, dags att åka hem!

Träffade Elin på campus idag som var den första av svenskarna jag mötte här i San Diego och ja, det var inte så svårt att konstatera att det ändå kändes som igår vi satt i våra ojämna metallsängar på ett sandigt Banana Bungalow och funderade på vart vi skulle ta vägen. Det var 4 månader sen imorgon, eller idag, beror på hur man ser det.

Utöver det, plugg nu, sista provet imorgon innan final exams.

På onsdag är det Undie Run här på campus, 2000 studenter springer i underkläder en sväng runt campus, kan bli spektakulärt! Fortfarande inte helt säker på om jag ska delta eller stå med kameran vid mållinjen... känns ju dumt att missa i alla fall!


Valborgsfirande (what?)

Klart man firar Valborg i San Diego, inget märkligt med det!

Eller kanske inte solklart, men en svensk förening här fixade faktiskt en liten eld i Mission Beach och bjöd på svenskt godis (gaah vad gott med Daim!) och sjöng alla sånadär vårsånger som hör Valborg till. En väldigt nykter och barnvänlig tillställning var det, men mysigt, kändes ungefär som att vara hemma och vara barn igen och gå och kolla på elden med mamma och pappa, fast på en strand i Kalifornien...

Så lite märkligt kändes det ändå.


En liiiten liten eld fanns det där bakom

RSS 2.0