Att göra en massa grejer...

...är kul!

Men lite uttröttande också och bloggen kanske får lida lite, men det ska bättras! Haft två prov den här veckan och idag blev det en sväng i hamnen i downtown och sen bio på kvällen, Shutter Island, nästan 5 toasters på den, nästan, se!

Trööött är jag nu och sova ska jag göra i ett ansenligt antal timmar. Behöver förvisso upp och handla imorn, men först måste vi ändå ha upp de troligtvis bakfulla spanjorerna så vi kan åka bil.

Tror någon snubblade in genom dörren nu, hoppas de går och lägger sig nu bara och inte börjar efterfesta med spansk discodunk.

Verkar lugnt... då sover vi!

Universal Studios!

Hade ju utlovat lite bilder, here goes!

Wiuu!


Wiuuuuu!


And we're there!


Krustylaaand! Simpsons Ride var f.ö. svincool!


Bluescreendemonstration!


Waterworldshow, grymt häftigt!


Mycket action! lägg märke till den fallande, brinnande mannen.


O så kom ett plan...


O så tog vi en liten rundtur bland filmkulisser och städer, någon som känner igen gatan? Ingen film dock...


Whoville!


Hälsa på Svampbob!


O Bart...



And that's a wrap, i alla fall ett axplock av det vi hann med på Universal Studios!

Ett smådävet inlägg

Har gått o blivit lite småsjuk lagom till veckan då jag har två prov, bra tajmat, men det uer sig nog. Det blir i alla fall ett litet uppehåll för Slap Bet så länge.

Universal Studios var hursomhelst riktigt ballt, lägger upp lite bilder snart!

En bild på mitt rum har jag väl förresten inte lagt upp än? Kanske dags för det nu då.



Vita väggar och inga gardiner höjer väl inte direkt mysfaktorn, men mina två sketsnygga planscher hjälper till en hel del!

:)

Besök den 23e mars :)...



...och Los Angeles och Universal Studios imorn, bra liv!!:)




O bror kommer ju en sväng också innan Lina anländer så han får väl en liten bild han han med!

De vänliga amerikanerna

En sak jag verkligen tycker om med det här landet är vänligheten och öppenheten människor emellan. Jag har antagligen pratat med fler främmande människor på gator och bussar under den tiden jag varit här än jag gör under ett helt år hemma i Sverige, om var jag kommer ifrån, om varför det finns många uteliggare i downtown, om någons gnälliga fru och så vidare.

En kvinna som stiger på en buss och härjar högljutt om hur nära hon var att bli påkörd av en bil för att övergångsställena här är usla (med all rätt) verkar inte vara lite udda eller konstig utan får ett uppriktigt gensvar från busschauffören som fortsätter samtala.

En man nyser på trolleystationen vid Mission Valley och en kvinna ropar "Bless you!" från andra sidan spåret och mannen tittar upp och säger "Thanks!". Inget konstigt där heller.

Dessa är alla småtrevliga exempel på just öppenheten mellan människorna här, men kanske inte något speciellt anmärkningsvärt i sig förutom att sprida lite bättre stämning och det gör det väldigt trivsamt att vistas bland folk här.

Men så för några dagar sen hände något som ändå kändes lite anmärkningsvärt. Jag hade varit en sväng på Walmart för att handla lite billiga förnödenheter och är på väg mot trolleyn, ser att den precis kommer in till stationen så jag skyndar mig ner för trappan, kliver på och sätter mig.

Mittemot mig sitter en man i 30-40årsåldern med lite råbarkat utseende, snaggad och bredaxlad och håller i en stor tygpåse. Snett mittemot mig sitter, eller halvligger, en luffare. Jag vet inte om det egentligen är någon skillnad på en luffare och en uteliggare, men det här var definitvt en luffare. Han hade spretigt gråbrunt hår och yvigt skägg och såg solbränd och sliten ut. Han hade någon hyfsat tjock jacka på sig, men på fötterna endast ett par gulnande strumpor.

När jag såg att han inte ens hade ett par skor så dök det upp något litet scenario i huvudet om att man skulle ge honom ett par skor och oj vilken fin sak det hade varit att göra, ge bort ett par skor bara sådär. Hade jag haft mina gamla skor på mig hade jag gett dem till honom, det hade jag gjort, så tänkte jag. Ok, det hade jag antagligen inte gjort, hade inte vågat, men jag tänkte tanken och det var ju fint!

Jag hinner bara precis avsluta den tanken när mannen med tygpåsen framför mig vänder sig till luffaren och säger "You look like you could use a pair of shoes."

Luffaren tittar sakta upp och mumlar något oförståeligt.

"Here, I got som spares, try them on." fortsätter mannen och rotar fram ett par använda Niketräningsskor ur sin påse och räcker över dem till luffaren som med sega rörelser tar emot och testar skorna.

"They fit?" frågar mannen och luffaren nickar långsamt och så sjunker han tillbaka i sin sitt/liggställning med sina nya skor och jag sitter kvar med stora ögon. Det var svårt att avgöra om han var tacksam, förvånad, eller bara inte förstod vad som hände, jag blev åtminstone lite ställd i alla fall.

"That's sharing, bro." säger en kille bredvid mig.

En station senare går mannen med tygpåsen av och jag sitter på mitt säte och tittar ut genom fönstret och gör mig för första gången på resan medveten om omgivningarna. Hmm, var fan är jag nu? Det går ganska snart upp för mig att jag inte hann kolla så noga på vilken trolley jag satte mig på så jag gick på fel trolley åt fel håll. Gah, lektion snart och massor saker att fixa! Går av vid nästa station och väntar på nästa trolley tillbaka till Walmart så att jag där kan vänta på nästa trolley tillbaka till skolan.

Det blev en liten omväg, men det gjorde mig inte så mycket.

Regn.. igen?

Kom några sånadär små otrevliga skurar idag och det verkar inte bättre än att de kommer imorn med, blä, men det blir spel och lite Budweiser isåfall så det löser sig nog!

Vår nya roomie är också lite gamer av sig så idag blev det Trackmania och Starcraft på kvällen, trevligt trevligt, (även om sistnämnda gick sådär...) kan nog bli ett trevligt LANhus det här när solen gömmer sig!

Swedish meatba.. uhm...

Redan onsdag alltså, snart torsdag, rutinerna börjar infinna sig ännu mer och man börjar liksom få ett flyt i vardagen, riktigt skönt.

På onsdagar har jag en lektion kl 8 och en kl 14, låter rent spontant ganska värdelöst, men jag börjar inse att det nog kan vara riktigt bra. Man får en ganska normal dygnsrytm (var ju ett tag sen..), efter första lektionen har man tid att vara ute i solen/träna/gå till Aquaplex/bowla/vadtusan man nu vill göra. Trolleyn (typ tunnelbana/spårvagn) och bussarna har en station mitt på campus så behöver man åka och handla är det också smidigt. Har jag absolut inget att göra så är det 10-15min promenad hem så då kan man ju ta sig en powernap eller två.. eller kanske plugga lite.. eller ta en powernap eller två!

I helgen blev det en sväng till Pacific Beach, eller PB[piiibiiii] som stockholmarna säger, där jag spenderade min första vecka, kändes nästan nostalgiskt, var ju hela två veckor sen jag lämnade Banana Bungalow. Simon, Elin och Daniel som också bodde där under deras första dagar har nu en trevlig lägenhet i PB där det finns pool och volleybollplan och sånt trevligt, helt ok att spendera en förmiddag i solen där!


Hur är vädret hemma förresten? Glömt att fråga ju...


Malin, Alex och Simon i bubbelpölen!

Senare på kvällen var det dags för Sverigemiddag! Efter en ansenlig mängd vitt bröd med cheddarost, bacon, pizza, micromat etc. kände vi att det helt enkelt var dags för lite köttbullar, potatis, sås o lingon! Visst att vi inte fick tag på någon lingsonsylt och att vi råkade paja såsen (amerikansk mjölk, pfft) och att det snarare blev nån pannbiffvariant av köttbullarna, men mat blev det, hemlagat och svenskt!


Gegga, rulla!


Ju fler kockar desto jäkla mycket bättre köttbullar... eller panbiffar...


Ananas och jordgubbar och grejer hade tjejerna fixat också, najs! Och nyttigt!


Sen dök ju dock chokladsåsen och jordnötssmöret fram, tillbaks på ruta 1...


Och här har vi Mark också, vår nya roomie! Riktigt trevlig, gillade "köttbullarna"!

Nu blir det lite läsning och inte sitta uppe för länge, det är ambitionen i alla fall, imorn är det ekonomi och computer science, sen ska vi testa på lite tennis, aldrig spelat, varken jag eller Alex, men Mark ska instruera oss lite, ser fram emot det!

Slap Bet, ett par klargörelser

Ok, det verkar råda lite oklarheter i reglerna gällande mitt Slap Bet så nu ska jag förtydliga lite!

  • En slap får utdelas om bloggen har varit inaktiv i två dagar efter senaste blogginlägget, om jag bloggar närsomhelst under dag 1 så har det gått två dagar till dag 3 och då måste jag blogga igen, för enkelhetens skull säger vi nu 72 timmar istället!
  • Endast den förste att kommentera kan tillgodogöra sig en slap och det ska tydligt framgå att kommentaren skrevs i syfte att få en slap.
  • Slapen ska utdelas på angiven tidpunkt som godkänns av Slap Bet Comissioner (jag), dvs inga "five slaps from now until eternity" ala How I Met Your Mother.
För övrigt så kostar en cheeseburgare på donken här 1,39$, en dubbel kostar 1,19$. Jag gillar hur de tänker amerikanerna!

RSS 2.0