Coursecrashing, mördarmystik och kanske ett hus!

Igår började vi skolan "på riktigt", eller vi började i alla fall med "enrolling classes" eller "crashing" som det också kallas. Ett hyfsat fungerande system skulle jag väl vilja påstå, inte mycket mer, kanske inte mer än godkänt förresten eller rentav ett minustecken emellanåt.

Det går i alla fall till så att man besöker de kurserna som man vill ta och hoppas på att det finns plats. Som Study Abroadstudent läser man 12 units vilket brukar innebära fyra kurser. Det låter kanske inte jättebökigt, men det innebär ju bl.a. att man får bygga sitt eget schema, man kan få sitta med i kurser man inte ens vet att man kommer komma in på, man behöver signaturer från lärare och och nån chairman för varje kurs och det ska lämnas in och registreras etc.

Lite småbök, men det ska nog gå bra!

Igår var vi på Mystery Murder Dinner här på campus! Riktigt trevlig tillställning, (gratis mat hallå..). Vi satt ner vid fint dukade bord i Montezuma Hall som är en stor sal i något som heter Aztec Center här på campus medan en mordgåta spelades upp i form av teater på en scen och mellan borden där vi satt. Satt även en herre vid ett piano och ackompanjerade föreställningen med stämningsfull musik, coolt!

And the last piece of news! Om inget oväntat dyker upp flyttar jag och Alex in i ett litet trevligt hus (eller ganska stort) imorn precis utanför campus. Inga papper påskrivna än, men det såg riktigt fräscht ut och allt vi behöver fanns där. Bor två spanjorer där nu, men som inte kommit tillbaka för vårterminen än, får bara hoppas att de är trevliga också så kanske man kan damma av och putsa till den gamla spanskan till och med!

Lägger upp två skräpbilder från middagen också.

Tjao!


Mat! Intressant notering: En från personalen berömde vårt bord för vårt
goda bordsskick, tydligen vet inte ohyfsade amerikaner vad som ska
ätas först och när...


Teater under middagen, man fick även gissa vem som var mördaren
efteråt, tror det gick sådär..


Kommentarer
Postat av: Mike

När man knappt hinner gå in och läsa alla inlägg är det ett tecken på sjukt bra aktivt bloggande, jag har läst ifatt nu iaf så fortsätt såhär. Grymt kul läsning! :)

2010-01-22 @ 10:20:36
URL: http://waltersson.bloggproffs.se
Postat av: Pontus

Haha, tack så mycket Mike:D är väl lite bloggbiten såhär i början, men ska försöka hålla den väl uppdaterad.



Följer naturligtvis din med=) saknade den när du var borta ett tag där!

2010-01-22 @ 19:01:14
URL: http://pontusochamerikanerna.blogg.se/
Postat av: Tina

desserten (tror jag att det är) ser riktigt god ut!

2010-01-23 @ 18:21:50
Postat av: Lina

Inte bara namnet "Mystery Murder Dinner" klingar Harry Potter. Även borden med mat ju, deserten och allt! :D

2010-01-24 @ 21:44:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0